Osteopathie

Wat houdt dat in?

Osteopathie is een behandelvorm waarbij met de handen klachten worden verholpen door de mobiliteit van de structuren van het lichaam te herstellen. Als uw osteopaat onderzoek ik wat de oorzaak is van uw klachten. Vervolgens verhelp ik deze klachten door de structuren die de klachten veroorzaken te ontspannen, versoepelen en vrij te maken.

Het specifieke kenmerk van de osteopaat is een visie hebben voor de optimale (bewegings)functie die essentieel is voor gezonde en pijnvrije spieren, gewrichten, zenuwen en organen.

Daarbij vormt het lichaam een functionele eenheid, waarbij problemen in een deel  van het lichaam het totale lichaam als geheel kunnen raken. Diverse opbouwprocessen en regelmechanismen (autoregulatie) in het lichaam hebben als doel om de gezondheid te handhaven en waar nodig te herstellen (autocorrectie). Ik stimuleer dit proces door het lichaam weer in beweging te brengen. Aldus wordt een optimale doorbloeding en zenuwfunctie gewaarborgd.

Voor een stabiel gezondheidsevenwicht is een goede doorbloeding nodig. Bouwstoffen en afvalstoffen dienen immers aan- en afgevoerd te worden. Lichaamsregio’s met een verminderde beweeglijkheid zijn minder dynamisch en daardoor niet optimaal doorbloed en dus minder gezond en vatbaarder voor disfunctie en klachten. Als osteopaat zoek ik naar deze regionen en structuren in het lichaam en herstel de mobiliteit doormiddel van mijn handen.

Wat doet een osteopaat?

U kunt een osteopaat een bezoek brengen voor de klachten die hieronder worden vermeld. Denk er aan dat deze opsomming niet volledig is uitgewerkt. Hier worden slechts een aantal klachten weergeven. We begrijpen dat een bezoekje brengen enorm spannend kan zijn. Heeft u vragen of staat uw klacht niet op het lijstje?
Neem dan contact met mij op voor persoonlijke hulp.

Previous slide
Next slide
DSC02039

De mogelijke klachten

 • Pijnklachten en stijfheid in de rug, nek, schouder, heup en ledematen
 • Whiplash en verwante posttraumatische klachten
 • Maag- en darmklachten (o.a. maagpijn, zuurbranden, obstipatie, spastisch colon) 
 • Chronische blaas- of nierbekkenontsteking
 • Klachten van littekenweefsel na (buik)operaties
 • Hoofdpijn en migraine
 • Stemklachten en stemproblematiek
 • Menstruatiestoornissen
 • Sportblessures die zich met andere methoden moeilijk of niet laten behandelen
 • Kaakproblemen
 • Gecombineerde chronische klachten
 • En meer

Wat kunt u verwachten?

Een behandeling bij Jord de Boer Osteopathie wordt altijd voorafgegaan aan een uitgebreid vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Na het onderzoek nemen wij rustig alle bevindingen door en zal de behandeling plaatsvinden.

U hoeft zich geen zorgen te maken als u voor het eerst in behandeling gaat, de behandeling begint zodra u zich volledig op uw gemak voelt in de omgeving en natuurlijk bij mij als uw osteopaat. 

Mocht u zich bedenken kunt u de afspraak altijd cancelen of wijzigen zolang het maar 24 uur van te voren wordt gemeld. Klik op deze link om nu een afspraak in te plannen! 

De tarieven

Intake/Vervolgconsult voor volwassenen of kind (60 min)  92,50 EUR

Kort consult (30 min) 52,00 EUR

Osteopathische behandelingen maken onderdeel uit van het aanvullend pakket. Mocht u niet zeker weten of u in aanmerking komt voor terugbetaling is het raadzaam uw verzekeraar te contacteren.

Welk bedrag welke verzekeraar vergoedt vindt u hier.